Részletek
Élelmiszeripari sav és antioxidáns. Speciálisan az italkezelésre szolgáló, kémiailag tiszta, kristályos C-vitamin. Szörp, üdítő, dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok, befőttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére, vízlágyításra.
Oxidáció elleni védelem az aromaanyagok stabilizációja érdekében. Az aszkorbinsav hatékony antioxidáns, amely ugyan a borban a szükséges SO2 - tartalmat nem helyettesíti, de redukálóképessége révén az aromák megőrzését biztosítja és a borok jellegzetes bukéját intenzívebbé teszi. A borok frissességüket és gyümölcsösségüket hosszabb ideig megőrzik képesek ezáltal megőrizni. Különösen a savszegény boroknál hatásos az aszkorbinsav használata.
Adagolás: az engedélyezett dózis: 150 mg/l, de gyakran kb. 50 mg/l is elegendő.