Részletek
Fajélesztő - Hidegtűrő Általános 20 g részletes ismertetője
Figyelem: a borászati kezelőanyagok szakmai hozzáértést igényelnek. A helytelen felhasználásbóleredő károkért felelősséget NEM vállalunk!
Ajánlott valamennyi szőlőfajtához, kiemeli az adott szőlőfajtára jellemző elsődleges fajtajellegeket, valamit alkalmas nehéz körülmények közötti erjesztéshez is (alacsony hőmérséklet, magas SO2), fructophile, magas mustfokú, erjedésben megakadt telekhez is.
Tápanyagigénye alacsony.
Alkoholtolerancia 16v/v%
Adagolás: 20 – 30 g/hl, megakadt erjedés esetén 30-40 g/hl
Alkalmazás: adjuk az élesztőt tízszeres mennyiségű tiszta, kézmeleg (35-38 fok) vízhez majd keverjük csomómentesre.
15-20 perc elteltével, amikor az élesztő felfutott, adjuk a musthoz, cefréhez. (az élesztő és a beoltandó tétel közötti hőmérsékletkülönbség ne legyen nagyobb min 10°C)