Részletek
Felhasználható cefre, must, bor, kénezésére, csírátlanítására. Használják még az élelmiszeriparban tartósítószerként, antioxidánsként. Cefre kénezésekor a borként a darált cefrére szórjuk vagy darálás közben folyamatosan adagoljuk és egyidejűleg elkeverjük. A szőlő, illetve a cefre állapota alapján 5-15 g borként adagolunk 100 kg cefréhez. Must és a bor kénezésekor a szükséges mennyiségű borként kevés mustban feloldjuk és a musthoz adjuk. Egészséges, édes musthoz: 10 g/hl, kissé rohadt termés esetén: 15 g/hl, rothadt termés esetén: 20 g/hl, friss musthoz szállításkor: 30 g/hl, borok gyenge kénezésekor: 10 g/hl, borok közepes kénezésekor: 20 g/hl, borok erős kénezésekor: 30 g/hl. Alkalmazhatjuk zöldség és gyümölcs tartósításra. A felöntőlé készítésekor 2-3 g borként adagolunk 5 liter ecetes vagy cukros vízhez. A borként forró vízbe tenni nem szabad. Száraz, hűvös helyen, levegőtől elzárva tároljuk.