Részletek
DAMISOL® BB Frigomax
Hatóanyagtartalom (g/l):
75 Bór, 150 Borostyánkősav
Alkalmazási javaslatok:
Gyümölcskultúrákban a tavaszi, virágzáskori fagyok hatásának kivédésére,
csökkentésére, a fagy előtt legalább 10-12 órával kijuttatva 4 l/ha mennyiségben.
Elhúzódó, ismétlődő fagyok esetén a kezelést 10-12 nap múlva meg kell ismételni.
A csonthéjas kultúrákban az éves vesszők háncsán keresztül is felszívódik.
Alkalmazható dózis: 4l/ha: (0,4-0,5 %)
A DAMISOL FRIGOMAX egyedülálló hatékonysággal képes a gyümölcsös kultúrákban a tavaszi,
virágzáskori fagyok hatásának kivédésére, csökkentésére, a fagy előtt legalább 10-12 órával kijuttatva.
Elhúzódó, ismétlődő fagyok esetén a kezelést 10-12 nap múlva meg kell ismételni.
Csonthéjasokban -4 C°-ig, almatermésűekben -5 C°-ig hatásosan védi a virágokat.
A csonthéjas kultúrákban az éves vesszők háncsán keresztül is felszívódik és jól szállítódik a készítmény a virágzat felé.
Csonthéjas és almástermésűekben a magkötődés előtti hűvös időjárásból fakadó GYÜMÖLCSHULLÁS is gátolható vele.
A DAMISOL FRIGOMAX palántakiültetéskor jelentkező hűvös időben a PALÁNTAMEGHŰLÉSEK ellen,
ill. a talajmenti fagyok ellen is hatékonyan használható.
A DAMISOL FRIGOMAX kiváló megoldás zöldségkultúrákban, paradicsomban,
fűszerpaprikában a SZÍNKÉPZÉS fokozására és az EGYÜTTÉRÉS javítására az első kötések színeződésének kezdetén.
Pritamin paprikában a betakarítás előtti KÉSŐI FAGYOK ellen.
Zöldborsóban, zöldbabban - a virágzáskor kijuttatva - a ZSENGE állapot meghosszabbításáért.
Meggy, cseresznye, szeder, málna együtt érésének, színeződésének javítására,
a „PULTÁLLÓSÁG” fokozására az érés időszakában kijuttatva, amikor a gyümölcsméret már 80 %-ban kialakult,
és a színeződés is már jól beindult.
Almatermesztésben a TERMŐRÜGY DIFFERENCIÁLÓDÁS fokozására a csúcsrügyek záródása után,
almatermés fedőszínének mielőbbi eléréséhez.
Kiválóan alkalmazható a készítmény sárgadinnye termesztésben,
segítségével a termések méretét szabályozhatjuk.
A kijuttatás után a termés növekedése lelassul, és 2-3 hét alatt felgyorsul a cukrosodási folyamat.