Részletek
A FITOKONDI előállításánál a szárított növényi rész áztatás, és/vagy főzése után történik meg a termék formálása és kiszerelése. A Fitokondiban lévő aktív növényi enzimek és hormonok, melyek természet-azonosak, mellett biológiailag aktív mezo- és mikroelemek is vannak ( magnézium, réz, cink, stb.), melyek azonnal beépülhetnek a kezelt növényi részekbe (levél, szár, virág, termés) javítva azok bőrszöveti egészségi állapotát, a belső szövetek (parenchima) ellenálló képességét, stabilitását. A kultúrnövények rendszeres, hetente, kéthetente történő kezelésével az újonnan fejlődött növényi részek védettségi állapotát is biztosítani tudjuk. A Fitokondi keverhető más organikus eredetű készítményekkel és használatban lévő kemikáliákkal egyaránt. Tehát a megmaradt, engedélyezett peszticidek káros hatásának mérséklését is el lehet érni a Fitokondi technológiába illesztésével.
Külön előnye a terméknek és a javasolt növényápolási technológiának, hogy a Fitokondi élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 0 nap, azaz önmagában alkalmazva a kezelés után bármely fogyasztásra szánt növényi rész felhasználható. Munka- és környezetvédelmi szempontból is korlátozás nélkül került engedélyezésre. Javasolt mennyisége a kezelendő növényállomány lombfelület függvénye: 4-6 l/ha minden egyes permetezés során. A termék kijuttathatósága kiváló, hiszen a legnagyobb lebegő részek is 5 mikron alatti nagyságúak.