Részletek
A KENDAL egy növényi kivonatokat tartalmazó speciális növénykondícionáló anyag, amely a növények természetes ellenálló képességét erősíti. Rendszeres használatával a megfelelő kondíció elérése révén csökken a gombás és baktériumos fertőződések veszélye, nő a tápanyag hasznosítás hatékonysága és a termés mennyisége. Növényi kivonatok: segítik a növényben a tápanyagok áramlását és azok jobb hasznosulását, elsődleges szerepük van a jó kondíció kialakításában Kálium: a könnyen felvehető kálium hatóanyag erősíti a sejtfalakat, csökkenti a környezeti hatások iránti érzékenységet. Oligoszaharidok: növelik a növények természetes ellenálló képességét Glutation:leköti a kórokozók által termelt toxinokat. Használata: Minden típusú kertészeti kultúrában: uborka, paradicsom, paprika, dinnyefélék, tökfélék, levélzöldségek, valamint szamócában, gyümölcs kultúrákban, szőlőültetvényekben és dísznövény termesztésben ott, ahol a tápanyag jobb hasznosulása és a növényvédelem hatékonyságának fokozása a cél. Összetétel: Összes nitrogén (N): 3,5% Kálium oxid (K2O): 15,0% Szerves szén (C): 3,0% Szerves összetevők: Növényi kivonatok, oligoszaharidok, glutation.
Levéltrágyázásra: A tenyészidőszak folyamán 10-15 naponként Gyümölcsfélékben: 2-3 liter/ha Zöldségfélékben: 1,5-2 liter/ha (salátában: 1-1,5 liter/ha) Dísznövényekben: 1-1,5 liter/ha
Tápoldatozásra:
A tenyészidőszak folyamán 10-15 naponta 7-11 liter/ha mennyiségben, a szaktanácsadás szerint. Helyi adagolás esetén: Gyümölcsfáknál: 2,5-3 liter/100liter víz 5-10 liter oldat/növény Zöldségnövényekben: 0,3-0,4 liter/100liter víz 0,1-0,2 liter oldat/növény