Részletek
OPTIMUM-WHITE illatfokozó élesztőtápanyag 30 g
(Aromamegőrző redukáló hatású)
Pálinkacefrékhez, fehér- és rozé- musthoz/borhoz.
Csökkenti a redox potenciált, védi az aromaanyagokat a káros oxidációtól. Használatával jóval illatosabb, összetettebb aromavilágú fehér és rozé borok, pálinkák erjeszthetők. A musttisztítás és színelés után keverendő a cefrébe 30 g/hl dózisban. Sauvignon Blanc és muskotály fajták esetén első fejtéskor újra érdemes 20 g/hl-t használni belőle. Pálinkacefréknél dózisa 30 g/hl a beélesztőzés előtt. Alkalmazásától függetlenül használjuk az Uvavital komplex élesztőtápanyagot.
ADAGOLÁS:
Fehér és rozé musthoz ülepítés után: 30g/hl
Illatos fehér fajták esetén, első fejtéskor is: 20g/hl
Pálkinacefrékhez beélesztés előtt: 30g/hl
Öregedő borok fiatalító kezelésére: 30g/hl
TÁROLÁS:
Száraz, hűvös helyen (5 – 20 Celsius fok). 20 Celsius fokon történő tárolás esetén is évekig megőrzi aktivitását. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
ÓVINTÉZKEDÉSEK:
Az enzimkészítmény porának belégzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.
CSOMAGOLÁS:
30 g-os társított fóliás csomagolásban.