Részletek
Mustok és gyümölcslevek derítését, szűrését és flotációját könnyíti. A ZIMOPEC P 110 L az oldódó és nem oldódó pektinekkel szemben fejti ki enzimatikus lebontó hatását, így csökkenti a mustok, gyümölcslevek viszkozitását. A mustok, gyümölcslevek tisztulását lassítják a nagy molekulájú kolloid anyagok, mint pl.: a pektinek. A legtöbb szőlőfajta esetén igen sok pektinanyag jut a mustba növelve a viszkozitást, lassítva a spontán tisztulást. Védőkolloidként viselkedve stabilizálják a zavarosító anyagokat, így azok nem tudnak leülepedni. Mind a vörös, mind a fehér fajták esetén kívánatos a használata. Különösen indokolt, ha 2 bar feletti présnyomással nyert mustot akarunk kezelni. Igen jó eredménnyel alkalmazható mustflotációnál, ahol hatékonyabbá teszi az eljárást.
A mustok pektinbontó enzimes kezelésének hőmérsékleti optimuma 20 oC körüli, de ZIMOPEC P 110 L tulajdonságainak köszönhetően 10–50 oC között és 2,5–4,5 pH tartományban használható.
Adagolás: 0,5–2 g/hl mennyiségben kell a készítményt adagolni.